Saturday, 29 March 2014

HARGA AHLI SHAKLEE

Assalamualaikum...

Hai uolls, nak bgtau kat uolls ni sebenarnya...
Pihak Shaklee M sdn.bhd dah memperketatkan P&R syarikat kpd semua Shaklee Independent Distributor(SID) dorang, tu termasuk Cikli jgk la ye...Mulai  sekarang no more Harga Ahli untuk mereka2 yang bukan ahli. Means, Cikli dan semua SID yang ade kat Malaysia ni da x bole da jual suplemen or produk-produk Shaklee dgn harga ahli ngan uolls yang bukan ahli Shaklee.

Uolls jangan la sesedih, berfikir dr sudut positif, semua yang berlaku pasti ade hikmahnya kan. Uolls mesti bijak-bijak belaka kan, mesti uolls tau beza harga retail ngan harga ahli mcm mn, so ade baiknya uolls join jd ahli untuk dapatkan harga ahli.
Tak semestinya jd ahli, uolls kena berniaga kan. Tak rugi pun jadi ahli Shaklee, untung lagi ada.... Yer la banyak benefitnya jd ahli ni klu uolls nak tau...First uolls bole dapat pulangan cash setiap pembelian uolls yg mencecah 150uv. Second uolls bole berbisness ngan Shaklee klu uolls mmg berminat nak berbisness. Third, uolls berpluang dapat car bonus, percutian yang ditaja lagi, wahhh memacam la benefit dia klu nak cerita. Jadi ahli Shaklee x mahal pun RM65 seumur hidup.. haaa x yah nak renew-renew bagai..senang kan. Kesihatan dapat, benefit pun dapat.

So lepas ni jgn cakap Cikli x sayang uolls yer, bukan nak berkira or xnak bg harga
ahli kat uolls, Cikli just follow P&R Shaklee je..uolls pun jgn teragak2 untuk join ahli k, sbb bg sesiapa yg tak tau lg, produk2 Shaklee ni, mmg bagus...uolls x payah ragu- ragu nak guna...Dijamin berkesan, selamat dan semulajadi..halal lagi tau.Bagi sesiapa yang berminat nak cuba suplemen ke, produk-produk Shaklee ke, jgn sesegan contact Cikli k...

SID uolls, Cikli
012-7995435
ID 1075577
Kalau uolls nak tanye ke, nak suggestion ke, bole je call or Whatsapp Cikli k...



Thursday, 20 March 2014

KESAN KEKURANGAN PROTEIN DAN CARA MENGATASINYA

"Rase lemah-lemah la badan aku ni"
" Adusss  asal la bekas jerawat ni xmau hilang.. Dah hitam dah, x comel la macam ni.."
"Eh makin banyak plak rambut aku ni gugur"
"Mmmm....kusam je kulit muka aku ni, kena buat something nih"

Haaaa pernah x terkeluar ayat-ayat ni dari mulut korang atau korang terdengar keluh kesah kawan-kawan korang mengadu pasal perkara-perkara macam kat atas ni? Pernah?
Kalau pernahh...itu maknanye badan korang memang sah kurang protein.
Bukan tu jer tau risiko yang akan terjadi kalau kurang protein dalam tubuh kita ni...banyak lagi...
Antaranya...secara umum la heh..Kalau badan kita ni kekurangan protein..

1)     Kurang darah atau kurangnya oksigen dalam darah
2)     Kolestrol tinggi
3)     Sakit buah pinggang
4)     Penyakit Hati
5)     Tekanan darah rendah
6)     Kandungan gula dalam darah rendah
7)     Fungsi saraf tak stabil
8)     Ulser perut atau usus
9)     Luka lambat sembuh
10)   Pengaliran darah x lancar
11)   Penglihatan kurang baik
12)   Badan mengeletar, letih, lesu dan lemah
13)   Terencat akal
14)   Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan penyakit

Banyak eik..takut eik...haaaa kena la makan banyak protein lepas ni kan.

-pinjam pakcik Google-

Kalau x larat nak makan semua-semua protein yang macam kat atas ni, ape kata korang tukar kepada cara paling mudah untuk korang dapat sumber protein yang baik, dan mencukupi untuk tubuh korang semua.


Jom amik ESP mulai harini. sebabnya ESP Shaklee ni, 

#Dapat memberikan tenaga yang berpanjangan dan dapat membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu dalam tubuh yang telah rosak.

#Tidak mengandungi kolestrol dan laktosa.

#Mengandungi 9 asid amino yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita.

#Tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna, dan bahan pengawet.

#dan yang paling best, 1 hidangan ESP bersamaan 2 kaliganda daging, 4 kali ganda telur dan 12 kaliganda susu tau...

Mane nak dapat khasiat macam ni lagi..semestinya ESP Shaklee la kan :)








Wednesday, 19 March 2014

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)


Taraaaaa....memperkenalkan Energizing Soy Protein atau nama glamernye ESP by SHAKLEE. Kalau korang yang familiar ngan Shaklee means korang mmg kenal la ngan ESP ni kan. Bulan Mac 2014 ni, bulan offer untuk ESP tau.. Korang beli 6, percuma 1...percuma ok..korang jimat RM150 tuuuu....
Kalau beli tong-tong (kongsi) pun boleh..xde salah pun.

Ok, antara fungsi ESP ni kan, 

1) Memberikan tenaga berpanjangan dan mengenyangkan
Yang ni mmg sesuai untuk wanita ngan lelaki yang nak turunkan berat badan. So korang boleh kurangkan pengambilan makanan sbb bila minum ESP ni mmg kenyang.

2) Mencantikkan Kulit
Bila minum ESP secara konsisten, automatik kulit akan jadi halus, gebus, berseri dan anjal tau..haaa sape xnak? Rugi la kalau xnak, xyah suntik2 botox uollss..ESP ni pun boleh wat masker tau kalau korang nak tau, campur ngan Vitamin E mmg mabeles, membantu menghilangkan parut-parut jerawat kat muka 

3)Terbaik Untuk Ibu Yang Menyusukan Bayi
Sebab ESP ni Protein, so memang sangat bagus la untuk ibu-ibu yang breasfeed tu. Protein ni salah satu komponen UTAMA dalam susu ibu tu sendiri. ESP ni jugak membantu membanyakkan  dan memekatkan susu ibu. Bila baby minum sikit pun cepat  kenyang dah.

Yang penting, ESP Shaklee ni, Non-GMO (tidak diubah suai secara genetik) tau, memang x sama macam soya-soya yang ade kat pasaran tu. ESP ni memang Protein TERBAIKK yang ade kat pasaran di abad ini. Percayalah :)







Tuesday, 18 March 2014

AIR MASAK


Ramai orang yang konfius, brapa banyak dalam sehari kita kena minum air masak sebenarnya? Ada yang kata 8 gelas air, ade yang kata 2-3 liter sehari? pening nihhh....

Ok untuk senangkan kira-kira (minum air pun ade kira-kira tau, jgn x tau :)), gunakan fomula nih...
Setiap 25kg dari pada berat badan kita = 1L air masak kena minum.
Means, kalau berat badan kita 55kg = 2L ++ kena minum dalam sehari..kalau berat kita 100kg?? Haa kena la minum 4L sehari...senangkan kira-kira dia :) So, sekarang x yah konfius lagi brapa banyak air kena minum dalam sehari. 


Jom minum air secukupnya sekarang..

Kalau nak tau badan kita cukup air ke tidak, time kita buang air kecil tu try tengok air tu warna ape..
pastu rujuk gambo bawah ni untuk pastikan badan kita cukup air ke tidak..










Monday, 17 March 2014

SHAKLEE MAHAL


:) Tak Kenal Maka Tak Cinta...betullll...saya dulu pun rase Shaklee ni macam mahal. Tapi bila dah jatuh cinta, mahal tolak tepi...macam orang bercinta jugak, kalau dah bercinta nampak yang baik2 jer...x nampak dah yang buruk-buruk...

Tapi x bermakna Shaklee ni x baik heh. Kalau x baik, xder la ramai yang berebut-rebut nak jual SHAKLEE kat luar sana dan xde la ramai yang berebut-rebut nak beli jugak :)...Giler nak jual barang x elok kat orang lain?? Niaya orang je namanya kan...ish..ish..ish... x baikkk...

Senang macam ni la...macam handbag, kasut, baju...kenapa dia mahal? sebab kualiti, jenama dan jaminan kan...org cakap kalah membeli menang memakai ye dak? Macam suplimen-suplimen Shaklee ni jugak, is barang baikk...is barang baikk...mmg la harga pun berpatutan dengan kualitinya. Sebenarnya x mahal mana pun, semuanya mampu milik. Kalau korang x caya try korang google harga-harga suplimen Shaklee...mesti korang akan cakap "Eh xde la mahal sangat pun..", "Mmm, not bad harga dia" hahahha sebab nya saya dulu pun macam tu, bile tengok harga2 Shaklee, x seperti yang di jangkakan rupanya. Bila cuba terus jatuh cinta :)


Sebenarnya harga suplimen-suplimen Shaklee lebih kurang sama je dengan harga suplimen-suplimen yang ade kat pasaran. Cumanya suplimen-suplimen Shaklee ni terjamin SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan terbukti selama lebih 50 tahun tau..dan paling penting SEMULAJADI. Hah mana nak cari, kalau bukan Shaklee.


So kita sebagai pengguna kena pandai memilih mana yang terbaik untuk diri, dan family kita. Jangan terpedaya dengan harga yang murah, tapi hasilnya x seperti yang anda harapkan. Kesihatan anda, anda yang tentukan.. Pilihlah dengan bijak :)


Sunday, 16 March 2014

SHAKLEE Independent Distributor

Ok, nak buat declaration kat sini...Blog Cerita Kehidupan actually xde la fully cerita pasal life saya semata k..Ade yang boleh dikongsi dan semestinya ade yang keep it silent is better kan (Wah ko bajet artis eik hahahahha)

Disamping cerita-cerita pasal life, selang selikan sikit ngan tips2 ke, info-info ke kan lagi afdal...
Ok bagi sesape yang penah dengar pasal SHAKLEE yang tengah glamer giler sekarang ni, haaaa saya adalah salah seorang daripada beratus-ratus mybe beribu-ribu SHAKLEE Independent Distributor yang ade kat Malaysia ni yer kawan-kawan :)


Ok kalau sesiapa yang berdekatan dengan kawasan jajahan saya (jajahan saangaaatt kan) area Hang Tuah Jaya, Ayer Keroh, Bandar Melaka nak beli terus kat saya sanggaaatt la dialu-alukan...jimat duit poslaju kan.

Untuk yang diseantero Malaysia kalau nak dapatkan suplimen-suplimen SHAKLEE boleh jugak contact ngan Cikli...jangan sesegan ok..khidmat nasihat secara percuma, xde cas tersembunyi punya :)

Untuk memudahkan korang-korang nak contact Cikli pasal SHAKLEE silakan hubungi Cikli di Whatapps bole, LINE bole, Telegram pun bole, Call pun bole..mana-mana yang korang selesa k..

SHAKLEE Independent Distributor yang baik hati 
Cikli
012-7995435
ID: 1075577



Friday, 14 March 2014

Pening Arrrr.....

Eh..eh, pening jugak main ngan coading blog ni...
Baca tutorial macam senang bila buat asik la x jadi...mana yg x betul agaknye eh...
Xper Cikli, caiyok-caiyok...U can do it...

Nak buat bagi cantik blog ni dulu, baru la feel nak berbloging tu mari kann...
Orang nak bace pun macam best jer :p (perasan, sila abaikan)



Thursday, 13 March 2014

Mukadimah

Assalamualaikum....

Berapa kali buat, padam blog...kali ni Insyallah kekal hendaknya :)


Setiap kali buat, banyak benda berlegar2 kat pikiran, macam2...So kali ni kena kuatkan TEKAD, dan YAKINi diri :)



Dengan lafaz Bismillahirahmanirahim....Welcome to Blogger World Cikli :) (Ucap kat diri sendiri la eik)

Dan kepada readers (wah perasan ko ade readers kan...), Welcome to  my blog Cerita Kehidupan. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...