Tuesday, 29 April 2014

SHAKLEE FAMILY WELLNESS SET/SET KESIHATAN OPTIMUM

Ramai antara kita yang tersalah anggap, pengambilan suplemen ni perlu bila seseorang tu dah berpenyakit. NO, NO, NO....BIG NO!! ok...suplemen ni bukan ubat yer...suplemen ni makanan tambahan yang mana dengan suplemen ni, boleh menampung mana-mana vitamin yang tubuh kita perlukan tetapi kita tak dapat melalui pemakanan seharian kita.

Kannn....kita setiap hari bukan semua benda kita makan...ada jugak yang tak makan sayur padahal sayur tu sangat la bagus untuk kesihatan..buah-buahan pun bukan setiap hari kita makan, susu apatah lagi hihihihi bila dah usia 30 tahun keatas baru la nak start balik minum susu sebab dah rase badan, tulang semua tak selesa kan.

Cer tengok PIRAMID MAKANAN ni, cek ngan yang kita makan hari-hari...agak-agak lengkap tak semua kumpulan makanan kita ambil..


Cikli percaya tak semua antara kita yang betul-betul makan ikut macam yang kat  piramid makanan  kan...Kadang-kadang terskip buah-buahan...kekadang skip sayur..Tapi tabik untuk anda-anda yang sedar tentang pengambilan suplemen seawal usia. Sebab kita kena jaga kesihatan seusia muda lagi kan. Orang cakap mencegah lebih baik dari mengubati. Sebab dengan pengambilan suplemen ni, kita boleh top-up mana-mana vitamin yang kurang pada tubuh kita.

So, kalau macam uolls nak cari suplemen yang berasaskan semulajadi, SHAKLEE is jawapannya :) Shaklee pun ade tawarkan set kesihatan untuk kelaurga tau. Untuk kesihatan optimum atau Family Wellness Set ni terdiri daripada ESP(Enegizing Soy Protein), Vitamin C, Vita Lea dan B Complex. 

Jom kita tengok macam mana suplemen-suplemen ni boleh bantu uolls meningkatkan kesihatan uolls pada tahap optimum.


1) ESP
  • Sumber protein yang utama
  • Setiap sel, tisu, sell otot dan tulang di dalam tubuh kita dibina daripada protein bagi memastikan setiap sistem badan kita berfungsi dengan baik
  • Membekalkan sumber protein yang mencukupi untuk tubuh badan kita
  • Pemilihan protein yang baik harus dititikberatkan dan bijak. Istimewanya ESP Shaklee ni, ia dihasilkan daripada protein soya non-GMO. 
  • ESP membantu membekalkan tenaga, menguatkan rambut dan kuku, mencantikan kulit, membaikpulih tisu badan yang rosak.

2) Sustained Release Vita-C Plus
  • Vitamin C memainkan peranan yang penting dalam memelihara kandungan antioksida semulajadi tubuh
  • Sangat penting untuk tulang, gigi, gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.
  • Vitamin C tambahan juga diperlukan untuk ibu mengandung dan menyusukan bayi kerana diet seharian kita tak mampu nak memberikan Viamin C yang mencukupi


3) Vita Lea
  • Merupakan multivitamin yang semulajadi serta mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh kita sebagai pelengkap nutrisi harian seperti Vitamin D, Beta Karotena, Vitamin E, Kalsium, Boron dan lain-lain.
  • Vita Lea juga dilengkapi dengan iron/zat besi  dan juga disaluti dengan spirulina.
  • Mengandungi sistem penyerapan bioaktif
  • Tiada perisa tiruan, pemanis pewarna dan bahan pengawet
  • Sangat sesuai untuk uolls yang sering letih dan tidak bertenaga.

4) B-Complex
  • Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh - Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Pantothenic Acid (B5), Pyridoxine (B6), Cyanocobalamin (B12), Biotin (B7) dan Folic Acid (B9)
  • Membantu masalah kelesuan, mencegah stress dan kemurungan
  • Menggantikan fungsi Vitamin B yang musnah akibat tekanan, gula, alkohol, antibiotik, pil perancang dan rokok.
  • Memelihara kesihatan saraf dan meningkatkan daya tumpuan
  • Membantu menukarkan makanan kepada tenaga dengan cepat.
Yang bestnya set ni, seluruh family boleh makan. Nama pun family wellness set kan...so satu family boleh dapat khasiatnya. Memang satu pelaburan yang sangat berbaloi la kalau beli set ni .

Kalau uolls berminat nak tau lebih lanjut info pasal set ni n nak dapatkan set ni just PM atau call Cikli k :)

Suhaili@Cikli
012-7995435
SID 1075577
www.facebook.com/CikliHealthHappiness








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...