Monday, 26 May 2014

SHAKLEE MEMBANTU ANDA MENDAPATKAN BERAT IDEAL

Assalamualaikum ....

Entry kali ni Cikli nak sharing-sharing tentang kebaikan suplemen Shaklee dalam membantu uolls yang ingin dapatkan berat badan ideal. Macam mana nak tahu berat badan uolls tu ideal ke tak, jom kita tengok fomula BMI ni yer.



So, bila dah buat kira-kira BMI ni baru la uolls tau nak turunkan berapa KG untuk dapatkan berat badan ideal uolls semua. 

Nak kurus ni senang je, syarat utama dia kena KONSISTEN makan suplemen, tak kira la uolls makan suplemen kurus jenama apa pun, kena konsisten. Kedua, DISIPLIN. Kalau uolls makan suplemen ke pergi Spa ke, tapi uolls tak berdisiplin dalam pemakanan memang lambat akan dapat resault yang uolls targetkan. Kalau uolls pergi Spa untuk ambil pakej-pakej kuruskan badan ni pun uolls akan diberi jadual pemakanan kan, maka disiplin memang la sangat penting.

Ok, untuk suplemen Shaklee yang Cikli nak cadangkan pada uolls yang memang berhajat nak bergaya sakan pada Hari Raya nanti, uolls ade beberapa pilihan, tak semestinya uolls kena makan semua suplemen ni. 

Pertamanya uolls kenalah ber DETOX dahulu. Kenapa perlu detox? Sebabnya proses detox ni merupakan proses dimana, toksin-toksin yang berlebihan dan terkumpul di dalam badan uolls akan disingkirkan. Tanpa penyingkiran dan pengeluaran toksin dari badan, khasiat-khasiat dari pemakanan seharian dan suplemen yang uolls makan akan susah diserap oleh badan.

Untuk proses detox ni, ade dua pilihan samaada uolls nak makan ALFALFA atau HERB LAX. Masing-masing ade kelebihan tersendiri.

Kedua, uolls perlukan proses BAKAR. Bukan bakar guna api tu yer. Yang dimaksudkan Bakar di sini adalah pemecahan lemak. Badan kita ni kalau transparent boleh nampak lemak-lemak dalam badan kompom uolls nak telan Lechitin dan Omega ni banyak-banyak hihihi. Macam kalau kita potong ayam, mesti kita nampak lelemak yang ade kat kulit ayam tu kan, haaa lebih kurang macam tu la lemak dalam badan manusia ni kan. So untuk bakar dan pecahkan lelemak yang berlebihan dalam badan uolls ni, ade dua pilihan suplemen juga iaitu LECHITIN atau OMEGA.

Bila dah berdetox dan dah bakar lelemak yang ade dalam badan, uolls memerlukan seuplemen yang berfungsi untuk BINA balik sel-sel badan uolls...contoh kita buang air dalam baldi, tapi kita tak isi balik, kosong la jawapnye kan. Macam badan jugak, kalau tak nak badan atau kulit mengeleber selepas proses DETOX dan BAKAR ni, boleh ambil ESP atau CHINCH untuk memlihara otot dalam badan. Kebanyakkan yang kurus tapi mengeleber kulitnya tu biasanya mereka banyak kehilangan otot dalam proses ber "diet".


Antara tips-tips yang boleh uolls amalkan bila ambil suplemen Shaklee ni, dan nak merasai perubahan dengan cepat:

1.       Minum 2-3Liters air setiap hari
2.       Kurangkan karbohidrat dalam pemakanan seharian
3.       Kurangkan makanan yang berminyak
4.       Melakukan senaman yang dapat membakar kalori banyak, seperti berlari
5.       Banyakkan makan buah dan sayuran

Dan, bezanya bila uolls amik suplemen SHAKLEE berbanding produk 
pelangsingan lain adalah:


1.       Memberikan nutrien yang mencukupi.
2.       Melindungi otot.
3.       Indeks glisemik yang rendah.
4.       Penggunaan bahan2 asli bebas GMO.
5.       Mengandungi makro & mikro nutrien penting.
6.       Diuji secara klinikal.

Kalau uolls betul-betul berhajat nak dapatkan berat badan ideal, suplemen-suplemen ni adalah sangat membantu dengan izin Allah SWT. Tambahan lagi, dah nak hampir bulan puasa ni lagi senang uolls nak kawal nafsu makan kan. So kalau nak nampak glemer raya ni cecepat la ber 'Shaklee'. 

InsyaAllah uolls akan dapat apa yang dihajati. Doa, usaha dan bayangkan uolls dah kurus time raya nanti...walllaaaa..

So, cecepat PM dan Call untuk dapatkan suplemen dan consultation dari Cikli k.



Suhaili @ Cikli
SID 1075577
012-7995435

FB : Cik Li





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...