Monday, 23 June 2014

PERFOMANCE DRINK SHAKLEE

Biasa kita tengok orang yang bersukan minum air isotonik kan. Nak mengembalikan semula cas-cas tenaga yang hilang akibat bersukan atau beraktiviti lasak. Banyak dah jenama air isotonik kat pasaran sekarang ni. Tapi yang kurang bestnya air isotonik yang kat pasaran tu biasanya bergas (berkarbonat) dan kandungan gula yang berlebihan kan. Sebab tu sedap hihihi..

Kalau ambil dalam kuantiti yang banyak pun tak elok jugak untuk kesihatan. Tapi kat sini Cikli nak perkenalkan Perfomance Drink (PD) daripada Shaklee. Mungkin ramai dah tau kelebihan PD ni. Tapi mungkin ade lagi yang belum kenal ngan PD. Jom kita tengok apa kelebihan PD ni berbanding air isotonik yang ade kat pasaran luar.



Manfaat Utama Perfomance Drink:

  1. Meningkatkan Daya Ketahan Badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  2. Membekalkan Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal - Ia mengimbangi dan memebekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosporus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.
  3. Mencegah Penyahidratan - Mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.
  4. Mengekalkan Paras Gula - Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:
  1. Para ibu yang menyusukan anak.
  2. Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.
  3. Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.
  4. Para pesakit yang menghidap gout.
  5. Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.
  6. Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.
  7. Anak-anak yang demam.
  8. Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.
  9. Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

4 sebab utama uolls kena pilih Perfomance Drink Shaklee ni adalah kerana:
    1. Bebas gas atau tidak berkarbonat.
    2. Kurang  kandungan gula (less sugar).
    3. Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah DAHAGA!
    4. Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT! 
Ujian klinikal juga membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh. Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Perfomance Drink lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Kalau uolls rase teruja nak cuba Perfomance Drink ni boleh call, whatsapp atau mesej Cikli k.









Suhaili Masngun @ Cikli
ID 1075577
012-7995435




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...