Wednesday, 29 October 2014

PERBEZAAN PREGNANT SEBELUM DAN SELEPAS BER "SHAKLEE"

Bissmillahhirahmannirahhim....

Arini Cikli nak cerita sikit kisah benar #ShakleeEffect yang Cikli dah rasa selepas consume supplemen-supplemen Shaklee selama 11 bulan ni. Sebelum ni Cikli pernah cerita macam mana Cikli kenal dengan Shaklee kan. Uolls boleh baca kat sini.

Memang betul pun, sesiapa yang dah memasuki zaman 3 series, berkahwin, berkerja dan mempunyai cahayamata, akan rasa apa yang pernah Cikli rasa. Badan akan jadi letih dan lesu. Sebenarnya Cikli pregnant anak ke-3 masa umur Cikli 29 tahun. Dan Cikli dah rasa macam mana letihnya badan bila mengandung dalam usia yang belum pun masuk 30-an, di tambah Cikli tak pernah makan apa-apa makanan tambahan dan hanya harapkan vitamin mengandung yang klinik bagi je.

Alhamdulillah selepas habis pantang baby ke-3, Cikli start terbuka hati nak makan supplemen untuk recharge balik tenaga-tenaga dan tak nak rasa lagi keletihan untuk next pregnant. Hampir setahun jugak Cikli tercari-cari supplemen yang betul-betul sesuai dan Cikli rasa yakin untuk makan. Dan akhirnya jumpa la Shaklee. Daripada memula makan lechitin hingga la ke beberapa supplemen Shaklee lain yang Cikli makan.

Hasil 11 bulan consume Shaklee

Supplemen-supplemen tu semua bukan Cikli sorang makan, en. hubby dan anak-anak Cikli pun makan jugak.

Alhamdulillah, rezeki... sekarang Cikli pregnant sekali lagi untuk anak ke-4 InsyaAllah. Sehingga hari ni kandungan Cikli dah berusia lebih kurang 14 minggu. Dan amazingly Cikli dapat rasa totally perbezaan pregnant sebelum dan selepas Cikli consume supplemen Shaklee. Memang sejarah Cikli pregnant tak ada alahan, tak ada morning sickness dan alhamdulillah dengan kelebihan yang Allah bagi kat Cikli ni. 

Memula pregnant memang la rase lain sikit, al maklumla nak terima roh baru dalam badan kan...tapi bila dah dalam sebulan macam tu siap boleh pikir, ' eh aku ni ngandung ke tak ngandung?' hahahhaha. Rasa cargas tu lain macam. Tak macam pregnant ke 3 dulu, memang rase betul letihnya. Rugi betul tak amalkan makan supplemen dari awal. Tapi atleast tak terlambat lagi la kan Cikli ni.

Yang paling best siap boleh join Urban Trail (ala2 explore race gitu) lagi... Bukan dekat dek non oiii... 6.3km tuu, berjalan, berlari, berjogging, naik bukit hahahha...amboiiii macam orang tak pregnant plak semangatnya.

Test Run Urban Trail


Alhamdulillah baby kuat...ibu dia lari-lari pun dia duk diam-diam dalam perut ibu dia hihihi...semua dengan izin Allah..sebab tu Cikli terasa nak share ngan uolls kesan pengambilan supplemen seawal mungkin ni. Cikli dah rase kesan dia pada badan, so Cikli berani nak share ngan uolls, kalau tak Cikli takkan reka-reka cerita just sebab nak lakukan produk kan...

So masa pregnant ni, tak semua supplemen kat atas tu Cikli ambil, Cikli just makan yang untuk set ibu mengandung macam Vita-Lea, B-Complex, Vita C, Ostematrik ngan ESP je, ( so vitamin yang klinik bagi tu Cikli tak ambil. Memang niat nak fully consume Shaklee dari pregnant dan berpantang nanti :) ). Selain cargas, HB pun cantik je..tak pernah-pernah jejak 14.5, sebelum ni pun paling tinggi masa pregnant, bacaan HB Cikli 12.5 je...so bukan setakat satu dua je perbezaan yang Cikli rasa antara sebelum ngan selepas Cikli amalkan makan supplemen ni, banyak lagi...next time Insyallah Cikli share cerita lagi yer...

So sesiapa yang nak rasa lebih bertenaga, sihat... baik amalkan pengambilan supplemen daripada sekarang. Tak rugi pun...moga-moga kesihatan uolls akan berkekalan dengan pengambilan supplemen seawal usia.

Untuk uolls yang merancang nak pregnant tu, Cikli nasihatkan baik sediakan badan uolls dengan nutrien-nutrien yang mencukupi, so nnti bila pregnant uolls takkan rase badan letih. Kat sini Cikli share kelebihan supplemen set Ibu Mengandung Shaklee k.



Kita mesti nak yang terbaik untuk diri kita ngan baby yang kita kandung kan..so cara terbaik pastikan diri kita dan baby dapat cukup nutrien sepanjang tempoh pregnant ni. Bagi Cikli semestinya la supplemen Shaklee jadi pilihan kan ;).

So sesiapa yang berminat nak dapatkan supplemen-supplemen Shaklee ni boleh jugak dapatkan daripada Cikli. Konsultasi Cikli bagi secara PERCUMA! :)


Cikli Masngun
ID 1075577
0127995435
COD Ayer Keroh, Bandar Melaka, pegeposan keseluruh Malaysia.







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...