Wednesday, 15 October 2014

SUPPLEMEN LARANGAN BAGI IBU MENGANDUNG



Dulu sebelum jumpa Shaklee, Cikli cuma makan supplemen masa pregnen je. Makan vitamin yang klinik bagi. Mak kat kampung pulak tak bagi makan selalu vitamin tu sebab takut baby besar hihihihi...Yer la tak boleh la salahkan mak-mak ni jugak, dorang mana la tau kan, dorang dulu tak makan vitamin masa mengandung pun, makanan dorang semuanya berkhasiat, tanam sendiri tepi-tepi rumah tak de guna-guna racun semua ni.

Cikli pun masa tu pregnen anak first mana la tau sangat pasal-pasal vitamin ni...orang suh makan kita makan, mak suh jangan makan sangat kita pun kurangkan makan ahhahahhaha.....Tapi bila dengar penerangan nurse-nurse, kawan-kawan tentang pentingnya vitamin masa mengandung ni, memang tak miss la makan vitamin lepas tu . Sampai la anak ketiga, Cikli still makan vitamin klinik bagi, tak pernah beli vitamin kat luar.

Tapi sejak consume Shaklee ni, Cikli amik keputusan untuk fully consume Shaklee untuk pregnen dan berpantang anak ke 4 ni. Eh terpanjang plak intro hahaah...cerita sebenarnya cuma nak bagitau vitamin Shaklee mana yang ibu-ibu pregnen dilarang amik semasa di dalam tempoh kehamilan ni dan sebabnya. Ampun yer...

Ok memang la supplemen-supplemen Shaklee ni semuanya selamat dan semulajadi, tapi ade sesetengah supplemen yang ibu hamil tak boleh amik sebab ada supplemen Shaklee yang bersifat tinggi antioksidan. Diawal-awal fasa kehamilan, janin belum melekat dengan betul di dalam rahim so kalau ibu-ibu ambil juga supplemen yang tinggi antioksidan ni takut-takut akan menyebabkan risiko keguguran. Sebab, di awal fasa kehamilan ni, tahap imunisasi ibu memang rendah bagi memberi laluan janin membesar dalam rahim ibu.

Suplemen-sepplemen yang dilarang diambil oleh ibu mengandung adalah:

VITA E
ALFALFA
GLA
VIVIX
CAROTOMAX

So pastikan uolls semua dapatkan konsultasi yang betul sebelum makan sesuatu vitamin tu yer. Konsultasi ni penting untuk uolls dapat kebaikan sesuatu supplemen tu dan memberi kesan kesihatan yang optimum pada uolls.

Kalau uolls beli supplemen Shaklee dengan Cikli, In Sha Allah Cikli akan bagi konsultasi cara pemakanan dan jadual yang betul untuk uolls consume supplemen :)

Boleh Whatsapp/SMS kalau berminat beli supplemen Shaklee dengan Cikli










0127995435
ID 1075577




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...