Sunday, 2 November 2014

MINYAK IKAN TERBAIK DI DUNIA!!

 

Kenapa Omega Guard Shaklee dikatakan MINYAK IKAN TERBAIK di dunia?

Kalau uolls nak tahu, Omega Guard ni, diestrak dari ikan-ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan Negara Jepun yang tidak dicemari oleh pencemaran air. Barang berkualiti semestinya daripada sumber-sumber yang berkualiti kan. Macam Omega Guard ni jugak, Shaklee akan pilih yang terbaik untuk memberi yang TERBAIK untuk pengguna-pengguna nya. Haaaaa best kan. Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan DHA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit yang berkesan.


Yang best lagi, kebanyakkan jenama minyak ikan yang ada kat pasaran tidak akan sama dengan Omega Guard Shaklee. Omega Guard ni 3 kali lebih tumpat daripada hati minyak ikan. Omega Guard juga merupakan minyak ikan paling TULEN di dunia yang mengadungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajai termasuk lah EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard mampu membekalkan 905mg asid lemak Omega 3, EPA dan DHA.

Meh kita tengok perbezaan antara Omega Guard dengan minyak ikan yang berada di pasaran.



Kebanyakkan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi berbeza dengan Shaklee yang menggunakan teknologi terkini untuk mengestrak minyak ikan seterusnya menghasilkan minyak ikan yang terbaik di dunia. 

Apa beza antara kedu-dua kaedah ni?

Kaedah penyulingan tekanan tinggi, ianya boleh memusnahkan sesetengah nutrien malah ianya tidak mampu menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan seperti plumbum, merkuri, arsenik,kadmium, doiksin dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat bertoksik).

Kaedah ULTRATULEN BERGRED FARMASEUTIKAL merupakan kaedah pengestrakkan minyak ikan TEKNOLOGI TERKINI  yang Shaklee gunakan. Istimewanya kaedah ini, ia melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengestrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Ia juga mampu menyingkirkan bahan-bahan bahaya yang tidak mampu disinggkirkan menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi. 

So, nampak perbezaan di situ kan. Melalui proses penghasilan je kita dah boleh beza mana yang baik dan tidak. So pilihan ada ditangan kita sendiri :)

Manfaat-manfaat Omega Guard.

Sebenarnya banyak manfaat Omega Guard ni, tapi Cikli senaraikan serba sedikit kebaikan yang kita akan dapat kalau kita amalkan makan Omega Guard ni. 

  • Asid Lemak- Omega 3, merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Biasanya kita akan dapat Omega-3 ni melalui pemakanan. Omega -3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan kita tau. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk meghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos.Ia juga mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS. Selain itu pengambilan Omega-3 yang konsisten boleh menghasilkan kulit yang licin dan kemerah-merahan.waaahhhh gitu ...

  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah akan menjadi lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, megawal masalah obesiti serta mengurangkan risiko penyakit jantung.

  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membatu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina mata kita. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, serta mencegah migraine. 

  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, deman hay, bronkitis,penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

  • Menentang kanser - Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan ebterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu penkreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

  • Memelihara fungsi-fungsi sendi(arthritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effektif.

  • Mencegah Imsonia dan membantu mengurangkan tekanan - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, imsonia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.


America Public Health Association mengesyorkan kita makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia dapat membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%. 

Hihihihi...tapi macam Cikli, ada kemudahan baik pilih kemudahan yang ade. Makan Omega Guard jimat masa :P

Macam uolls yang memang inginkan yang terbaik untuk kesihatan, Cikli dengan yakin mengesorkan uolls pilih la supplemen-supplemen Shaklee. Memang diyakini SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI.

Cikli dah makan, Cikli dah rasa kesanya, sebab tu Cikli berani suggest kat uolls Shaklee ni. 
Kalau uolls tak tahu nak dapatkan supplemen-supplemen Shaklee, uolls boleh beli dengan Cikli sebab Cikli Indipendent Distributor Shaklee yang sah yer :)

Untuk Oder, 
Hubungi Cikli
0127995435
ID 1075577
COD Ayer Keroh, Malim Jaya, Bandar Melaka & Pos ke Seluruh Malaysia








                                                                                                                                                                                                 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...