Monday, 30 March 2015

MULTIVITAMIN SEMULAJADI

VITA-LEA IRON FORMULA

Vita-Lea Shaklee merupakan multivitamin dan mineral yang PERTAMA di cipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan menjadi " Vita- Min", dan amazingnya, perkataan vitamin yang disebut-sebut sekarang ni adalah asalnya daripada Shaklee...Ohhhh Cikli sungguh berbangga hihihihi..(walaupun takde kena mengena ngan Shaklee, tapi sebagai pengamal vitamin Shaklee Cikli bangga ok hahahha)

Pada awal penghasilan Vita-Lea (90 tahun yang lalu) ianya berbentuk cecair ye. Then dengan peningkatan teknologi, para saintis Shaklee telah mengubahnya menjadi bentuk tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap yang diestrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana saranan RDA. Ia difomulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Perbezaan Vita-Lea dahulu dan sekarang

Tablet Vita-Lea ini disaluti serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. So senang la badan kita nak menyerap segala vitamin yang dilepaskan oleh Vita-Lea ni yer. Mineral yang terkandung di dalam Vita-Lea ni pun mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Centre for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTIVITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat dan Khasiat Vita-Lea
  • Penambah Tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori untuk fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
  • Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutama mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia. 
  • Keupayaan sistem produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
  • Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
  • Elemen penting pada sel tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
  • Melindungi organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Selain maanfaat dan khasiat, jom kita tengok jadual kat bawah ni tentang fakta nutrisi yang ada di dalam vitalea ni .


Jom kita tengok pulak siapa yang sebenarnya memerlukan Vita-Lea ni?


So, kepada uolls yang tengah mencari-cari  multivitamin yang sesuai memang Cikli suggest Vita-Lea Shaklee ni. Segalanya ada di dalam satu tablet. Jimat pun yer jugak.

_________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...