Sunday, 19 April 2015

WAKTU TERBAIK MINUM AIR MASAK





Cikli dapat tips ni dari sini. Bagus jugak kan, at least ada penambahan ilmu kesihatan untuk kita semua. Minum air masak pun ada time-time yang boleh bagi kesan optimum untuk tubuh badan kita. 

Jom kita tengok bila waktu the best minum air masak ni.

  1. Satu gelas air setelah bangun dari tidur membantu mengaktifkan organ dalam.
  2. Satu gelas 30 minit sebelum waktu makan membantu dalam penghadaman makanan.
  3. Satu gelas sebelum mandi membantu menurunkan tekanan darah.
  4. Satu gelas sebelum tidur mengelakkan strok atau serangan jantung. Kira-kira 90% daripada serangan jantung berlaku di awal pagi, risiko boleh dikurangkan jika minum segelas dua air sebelum tidur.

CARA TINGKATKAN HB KETIKA HAMIL

Biasanya untuk ibu-ibu hamil mesti ade masalah dengan bacaan HB kan. Biasanya yang bermasalah bila bacaan HB rendah. Apa tu HB?

"HB ataupun nama panjangnya Hemoglobin, merupakan molekul protin di dalam sel darah merah yang bergabung dengan oksigen dan karbon dioksida untuk diangkut melalui sistem peredaran darah ke tisu-tisu dalam badan"

Awal-awal kehamilan kebiasaanya ibu-ibu akan mendapat bacaan yang normal. Ini kerana baby di dalam kandungan belum membesar. Tapi bila baby dah start membesar masalah HB rendah ni akan muncul. Kenapa yer??

Ini disebabkan  bila baby semakin membesar ibu dan baby memerlukan nutrisi yang mencukupi. Bila ibu tidak makan dengan makanan yang seimbang dan nutrisi serta mineral tak mencukupi itu yang menyebabkan HB ibu akan rendah. Sebab tu penting ibu-ibu hamil makan vitamin-vitamin yang pihak klinik bekalkan. 

Aras hemoglobin biasanya ditentukan sebagai jumlah hemoglobin dalam gram (gm) bagi setiap dekaliter (100 mililiter). Aras hemoglobin normal bergantung kepada usia, awal remaja, dan jantina seseorang itu. Aras normal adalah :-

  • Baru lahir : 17-22 gm/dl
  • Usia seminggu : 15-20 gm/dl
  • Usia sebulan : 11-15gm/dl
  • Kanak-kanak: 11-13 gm/dl
  • Lelaki dewasa: 14-18 gm/dl
  • Wanita dewasa: 12-16 gm/dl
  • Wanita hamil : 11-12 g/dl (gram per deciliter)
  • Lelaki separuh usia: 12.4-14.9 gm/dl
  • Wanita separuh usia: 11.7-13.8 gm/dl




Bagi ibu-ibu hamil yang mempunyai masalah HB rendah ni, biasa nurse akan nasihatkan supaya makan makanan yang tinggi zat besi, makanan seimbang dan juga vitamin. Sebab tu setiap kali check-up nurse akan tanya " Vitamin ada lagi??" hihihihi.

Alhamdulillah pregnan kali ni HB Cikli cantik sangat, awal-awal pregnant 14++ bacaan HB. Dan amazingly minggu lepas check HB 15!! Haaaa Cikli pun macam terkejut jugak. Nurse puji HB cantik, siap tanya makan apa.http://matcuoi.com 

Ok untuk ibu-ibu yang ada masalah HB rendah ni, boleh la amalkan makanan yang tinggi zat besi macam ;-

  • Daging
  • Ayam
  • Hati/pedal ayam
  • Hati lembu
  • Kerang
  • Ikan
  • Ikan bilis
  • Peria
  • Kangkung
  • Bayam
  • Taugeh

Tapi ingat, ada juga makanan yang boleh menghalang penyerapan zat besi oleh tubuh kita, so ibu-ibu kena pandai-pandai la atur jadual makan. Jangan dah makan benda-benda yang tinggi zat besi pastu makan pulak benda yang menghalang penyerapannya. Rugi kat situ. Antara jenis makanan yang boleh mengganggu penyerapan zat besi :-

  • Oat dan gandum bijirin penuh
  • Teh, kopi, koko
  • Susu dan hasil tenusu
  • Kuning telur

Tapi macam Cikli, Cikli tau memang susah nak follow jadual makanan seimbang so alternatif Cikli adalah makan supplemen Shaklee untuk ibu hamil. Memang dari awal pregnan Cikli just makan supplemen-supplemen Shaklee. Tak ada vitamin klinik. Dan hasilnya dah 39 weeks pregnan HB semakin cantik Alhamdulillah dengan izin Allah.

So ibu-ibu yang ada masalah HB rendah dan nak cuba Set Kehamilan yang macam Cikli amalkan bolehlah contact Cikli untuk dapatkanya yer :)

_________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer













Thursday, 16 April 2015

HERB-LAX SHAKLEE



Bagi sesiapa yang ada masalah perut buncit, sembelit Cikli cadangkan ambil la Herb-Lax ni. Memang sangat berkesan. Biasanya kalau makan sebelum tido esok pepagi kompom cari en.Tandas hihihihi...Lege je rase selepas tu hihihihi

Herb-Lax juga sangat sesuai untuk uolls yang mempunyai masalah-masalah macam kat bawah ni :-
  • Masalah sembelit
  • Ingin mendetoksifikasikan badan
  • Ingin menurunkan berat badan 
  • Mempunyai masalah jerawat yang teruk
  • Mengalami masalah buasir
  • Mempunyai masalah berat badan
  • Banyak bergantung kepada ubat-ubatan terutamanya pil tahan sakit
Ramuan asas Herb-Lax ni terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Mengandungi 9 herba semulajadi : alfalfa leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fenel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaianya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa yang panjang.
Ok kat sini Cikli terperincikan fungsi setiap satu bahan yang terdapat di dalam Herb Lax ni yer:-

1. Anise seeds
Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

2. Fennel seeds
Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah semebelit dan kembung perut atau usus.

3. Senna leaf
Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

4. Licorice root
Membantu proses detoksifikasi.

5. Blue malva flower
Membantu proses detoksifikasi danmengimbangi tekstur kulit.

6. Culver’s root
Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

7. Buckhorn bark
Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus.

8. Alfalfa leaf
Membersihkan usus, darah dan hati.

9. Rhubarb root

Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibioti.


Terdapat beberapa manfaat lain yang uolls boleh perolehi jika uolls mengunakan herb lax Shaklee. seperti:-
  • Membantu proses membersihkan najis yang tersekat.
  • Membantu mengempiskan bahagian perut.
  • Membantu memejalkan bahagian perut (bina otot) .
  • Mengembalikan semula proses pergerakan semulajadi usus (bowel movement) kerana tindakan detoksifikasinya yang lembut.
  • Membantu masalah sembelit.
  • Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan najis dan toksik didalam tubuh badan kita terutamanya yang telah tersimpan lama.
Kalau rasa perut macam tak sedap je, macam tak lawas je membuang, apa kata uolls try Heblax ni. Memang berkesan.http://matcuoi.com 

_______________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer


KURUS, CANTIK DENGAN CHINCH SHAKE MIX SHAKLEE



Latte pilihan ku :)

Ada tiga perasa, Vanilla, Coklat dan Latte. Mana satu pilihan uolls?? 

Setiap kali kalau uolls minum Shaklee Chinch ni, uolls akan dapat 24 gram PROTIEN, 24 jenis VITAMIN dan MINERAL PENTING dan 6 gram SERAT LARUT.  (dicadangkan diambil bersama 1 sudu Shaklee Energizing Soy Protein - ESP). 

Ini sangat penting kerana Protein digunakan untuk membina otot, dan ototlah yang akan menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan. So sesiapa yang nak menguruskan badan, sangat digalakkan mengambil Chinch ni. Yang paling best, Chinch ni ada LEUCINE. Iaitu nutrisi yang sangat penting bagi keperluan tubuh. Yang mana kalau sesiapa yang  sedang dalam proses melangsingkan badan, Leucine ini akan membantu uolls memelihara otot-otot uolls, membakar lemak-lemak yang ada dalam badan uolls dan menghilangkan ukuran inci di badan uolls. So bila uolls kurus, xderla kulit-kulit mengeleber semacam. 

Kurus dan kulit tidak mengeleber

Antara maanfaat dan khasiat Chinch ni:-
  • Indeks glisemik (indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mempunyai karbohidrat ke atas paras glukosa darah) - 22; sesuai untuk penghidap kencing manis.
  • Dengan Chinch Pro, campuran eksklusif protein dipertingkatkan dengan leucine-asid amino.
  • Mengandungi Leucine untuk memelihara otot semasa proses penurunan berat badan. 
  • 24 gram protein setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang.
  • Tinggi kandungan serat - 6gram serat setiap hidangan.
  • Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberikan 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
  • Dihasilkan daripada soya bebas GMO.
  • Tiada perasa tiruan, warna dan pemanis.

Kitaran Diet Yang ditakuti;-

Pada kebanyakkan diet, uolls akan kehilangan lemak dan otot. Bila ni berlaku, uolls akan kehilangan keupayaan untuk membakar lemak, dan merendahkan kadar metabolisma uolls.

                                                             OTOT = METABOLISMA

Then, bila uolls tak meneruskan lagi diet, badan uolls tidak boleh nak membakar kalori seperti sebelumnya. Sebaliknya, berat badan uolls akan bertambah berat. Kitaran ini akan berulang setiap kali uolls berdiet. Ini yang dinamakan diet yo-yo.


So kesimpulannya, pilih la diet yang betul-betul boleh memuaskan hati uolls. Kalau uolls nak Chinch Shake Mix ni membantu melangsingkan badan uolls jangan lupa contact Cikli k.

________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer




Wednesday, 15 April 2015

LECITHIN SHAKLEE



Haaaa bukan sekadar Lecithin biasa tau!! Di estrak dari kacang soya bukan GMO semestinya, setiap kapsul Lecithin Shaklee mengandungi 520mg LECHITIN soya termasuk 80mg KOLIN dan 48mg INOSITOL. Best kan...

11 Manfaat lain yang Lecithin Shaklee boleh bagi kalau uolls amalkan:-

  • Menyerap vitamin yang larut-lemak - Ini boleh membantu tubuh kita dalam menyerap vitamin A,D,E dan K iaitu vitamin larut-lemak.
  • Melindungi hati - Menghalang enapan lemak dihati (sihat hati kita), sirosis hati, dan hati berlemak.
  • Pemecah lemak dan kolestrol - Ini sangat membantu di dalam proses menjadikan jantung sihat. Lechitin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, yang mana pengambilannya dapat membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh.
  • Pelangsingan - Menghalang berlebihan berat badan, di mana pengambilan yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang (at least 4000mg lechitin sehari).
  • Mencantikkan otot dan kulit - Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit supaya kulit menjadi cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi - Menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit- dermatitis, demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang - 90% dari batu karang terjadi daripada kolestrol. Lechitin mengemulsi(memecah) kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress - Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lechitin yang secukupnya untuk pembesaran sihat janin.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - Ini kerana lechitin dapat menghalang arteriosklerosis dan menggalakkan peredaran darah.
  • Memperbaiki prostat lelaki - Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan lechitin  di dalam kuantiti yang banyak.
  • Melegakan sembelit - Lechitin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus. 
Haaa banyakkan khasiat Lecithin Shaklee ni. Jatuh cinta tak?http://matcuoi.com  hihihi

Ok kalau uolls ade yang berminat nak dapatkan Lecithin Shaklee, jangan sesegan contact Cikli k.

_________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer



Thursday, 9 April 2015

SET KESIHATAN WANITA SHAKLEE


Wanita ni Allah ciptakan sungguh istimewa kan. Husband Cikli selalu cakap, orang perempuan ni semangat dia lain macam hahahhaha...Kalau nak sesuatu tu mesti akan berusaha sampi dia dapat apa yang dia nak tu...betul kan? 

Nampak lembut, hakikatnya kita para wanita je yang tahu hihihihi. Dan paling istimewanya wanita ni, walaupun bekerja masih boleh menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri, ibu dan anak dengan jayanya. Mana dapat semua tenaga tu?? Haaa tu yang husband Cikli cakap tadi semangat wanita ni luar biasa ;) 

Tapi ade kalanya kita para wanita ni mesti akan terasa kepenatan kan. Rasa macam nak charge tenaga semula. Tak kira la suri rumah, yang bekerja semuanya sama.

Pokok pangkalnya, kesihatan kita para wanita kena utamakan. Kalau dah sakit semua benda tergendala kan. Jadi sebelum jatuh sakit, kita preven sikit badan kita ni dengan pengambilan supplemen. Yer la kadang Allah nak hapuskan dosa-dosa kecil kita ni, Allah bagi la demam, selsema, pening lalat semua tu. Yang penting kita dah berusaha bagi yang terbaik untuk diri sendiri, kalau dapat sedikit demam selsema tu Alhamdulillah, maknanya Allah masih sayang kat kita, nak hapuskan dosa-dosa kita. Tak gitu uollss?http://matcuoi.com 


Ok kat atas ni, SET KESIHATAN WANITA yang paling asas uolls wanita-wanita iron lady boleh ambil. Meh Cikli cerita kelebihan setiap kelebihan supplemen ni yer..

1 ) GLA COMPLEX

* Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
* Meningkatkan kesuburan.
* Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
* Membantu dalam menangani menopause.
* Menguatkan kuku & rambut.
* Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
* Membantu menangani ekzema.
* Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
* Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
* Menguatkn immuniti badan.
* Mempelahankn proses penuaan.
* Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
* Mengawal kencing manis
* Mengawal kolesterol.
* Bagus untuk saraf.

2) OSTEMATRIX

* Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
* Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
* Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
* Meringankan stress
* Menstabilkan tekanan darah
* Melegakan sakit ketika haid
* Membantu dalam masalah gastrik
* Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu      kontraksi
* Mengurangkan risiko praeklampsia
* Membantu mengurangkan sakit belakang
* Mengurangkan risiko osteoporosis
* Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
* Membantu melegakan sembelit
* Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
* Membantu masalah kolestrol
* Menggalakkan kulit yang cantik
* Melegakan sakit-sakit sendi
* Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
* Membantu melembutkan najis
* Membantu mengatasi migrain
* Membantu masalah buasir

3) OMEGA GUARD

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA

* Mencegah kanser
* Mencegah pembekuan darah
* Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
* Baik untuk pesakit jantung
* Menghindar tekanan perasaan
* Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA

* Mencegah asma
* Meningkatkan daya seksual
* Mencegah sakit kulit
* Mengelakkan kanser payu dara
* Mengelak kanser prostat
* Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
* Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Haaaa banyak kan manfaat ketiga-tiga supplemen ni. So uolls wanita-wanita yang gorgeous memang kena amalkan pengambilan supplemen-supplemen ni. Tak rugi pun, dengan makan 3 supplemen je, macam-macam khasiat uolls dapat. Tu belum lagi tambah Vivix, Vitmin C, ESP , Vita-Lea bagai tu wajib tiptop service sebagai wanita bekerja, isteri dan ibu untuk rumahku syurga ku..http://matcuoi.com

________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer


Wednesday, 8 April 2015

BILA WAKTU SESUAI UNTUK MULA MENGAMBIL SUPPLEMEN?


Mungkin ada yang tertanya-tanya,

Bila waktu yang sesuai untuk mula mengambil supplemen? 

Bagi Cikli, jawapanya adalah SEAWAL YANG MUNGKIN!!

Kenapa??

Sebab semakin kita meningkat dewasa badan kita semakin memerlukan banyak nutrisi untuk terus beroperasi dengan jayanya. Jangan tunggu badan dah sakit-sakit baru nak cari supplemen (ini pengalaman Cikli sendiri, Alhamdulillah jumpe Shaklee cepat :)).

Kalau kita perasan, masa kecik-kecik lagi mak ayah kita dah bagi kita makan supplemen. Betul kan? Scott Emulsion, Vitamin C, Multivitamin, air glukos adalah supplemen biasa yang mak ayah perkenalkan pada kita, cuma mungkin kita belum kenal dan tahu apa khasiat dan tujuan kita makan semua tu.

Sama la jugak kita zaman sekarang, Vitamin C dan Multivitamin memang akan sentiasa menjadi stok dirumah untuk bagi pada anak-anak. Ada jugak ibu ayah yang belum sedar tentang kepentingan semua supplemen tu untuk anak-anak. mungkin kurang pendedahan. Tapi percayalah, bila kita mulakan pengambilan supplemen seawal usia Insyallah kesihatan kita akan terjamin untuk masa yang akan datang. 

Tapiiii......

Pastikan juga supplemen yang kita ambil, kita beri pada keluarga kita tu SELAMAT, HALAL, dan diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jangan hanya kerana terpengaruh dengan kesan yang dijanjikan, kita mengabaikan status sesuatu supplemen itu. 

Untuk Cikli dan keluarga sendiri, semestinya Shaklee menjadi pilihan kerana terang-terang ianya di JAMIN......

** SENTIASA SELAMAT
** SENTIASA BERKESAN
** SENTIASA MESRA ALAM
** HALAL
** MEMPUNYAI KELULUSAN KKM



Jadi nasihat Cikli, mulalah makan supplemen sekarang, jangan tunggu badan lemah dan sakit. Supplemen bukan ubat, ianya makanan tambahan yang boleh melengkapkan nutrisi yang badan kita perlukan. Kerana pemakanan kita belum tentu mampu membekalkan nutrisi yang lengkap.

________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer




Wednesday, 1 April 2015

GLA UNTUK WANITA

GLA?? Ape nama penuh GLA eik? GLA adalah singkatan Gamma Linolenic Acid sebenarnya...Kalau nak sebut panjang-panjang tu mau tergulung-gulung lidah kan, so ringkasnya sebut je GLA, haaaa senang kan. 

Ni rupe GLA Shaklee yer :)

Apa perbezaan GLA Shaklee dengan GLA jenama lain yang jual kat farmasi? 

Biasanya kalau sebut supplemen wanita, kat farmasi mesti ramai yang cari  Evening Primerose Oil (EPO) kan. Berbezanya GLA Shaklee ni, GLA Shaklee diestrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA yang ada di dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. So bagus ke tak bagus GLA Shaklee ni, uolls tentukan la sendiri yer :). Selain tu juga, Shaklee mengestrak GLA dari borage yang ditanam secara organik ( Shaklee sentiasa SEMULAJADI) di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega -6. Ianya di gabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu badan.

Shaklee GLA Complex = The MOST NATURAL, the MOST EFFECTIVE natural ingredients

Kebihan dan Manfaat GLA Complex

Banyak sangat kalau nak cerita kelebihan GLA Complex Shaklee ni, tapi takpe Cikli tulis jugak la yer, untuk pengetahuan uolls semua :)
  • Herba tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat kerana ianya boleh merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.
  • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki sintom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.
  • Melambatkan monopous - Memperbaiki keadaan monopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
  • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • Menentang kanser - GLA adalah anti oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
  • Menghalang komplikasi Diabetes - Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula dan darah yang tinggi.
  • Memperbaiki inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea dan kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.
  • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik. Ambil semasa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hyper.
  • Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  • Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  • Hyperaktif dan Autisma (ADD/AD HD) - Dibuktikan sercara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak autisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hyperaktif.


TESTIMONI GLA

Meh kita tengok pulak beberapa testimoni penggamal GLA ni :-

Testimoni masalah PERIOD

Testimoni masalah KESUBURAN



Testimoni masalah KULIT


* Sebenarnya GLA ni bukan untuk wanita sahaja tau, sebenarnya supplemen GLA sama pentingnya dengan asid amino yang mana, badan kita tak boleh nak menghasilkan secara terus malah kena diperolehi melalui makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, orang dewasa lelaki perempuan dan juga untuk orang selepas monopaus dan endropous (lelaki).


_________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer






FULLTIME HOUSEWIFE a.k.a SURI RUMAH


Subhanallah...dulu kalau seseorang wanita tu cakap dia jadi suri rumah, macam tak ade klass je kan...tapi sekarang ni, Cikli rasa sebaliknya. Housewife sekarang tak macam housewife zaman mak-mak kita dah...Zaman dah berubah, teknologi dah canggih...housewife sekarang pun dah advance dah. Malah Cikli rasa ramai wanita yang berkerjaya bercita-cita nak jadi WAHM (Working At Home Mother) plak, termasuk la Cikli hihihihi.

Pada Cikli, nak jadi WAHM kena memerlukan persediaan dari segi mental dan fizikal. Nak-nak bagi wanita yang berkerjaya. Berbeza dengan wanita yang dah jadi fulltime housewife sejak mula berkahwin yer.. Untuk wanita yang bekerja, biasanya waktu cuti umum je ade kat rumah, dan ramai rasenya yang merasakan kerja kat opis pun tak sepenat kerja kat rumah betul tak? Memang fulltime housewife penat. Buktinya:-


Hahahhaha nampak klako kan katun ni, tapi hakikatnya apa yang digambarkan dalam katun ni memang sangat-sangat tepat. Kalau dapat suami yang ringan tulang memang bertuah la si isteri. Kalau dapat suami yang kurang rajin, macam ni la gamaknya. Apa pun kena tetap bersyukur kerana Allah tu kan lebih mengetahui mana yang terbaik untuk hambanya. Betul kan.

Kalau la ibu sakit alamatnya tergendala la semua kerja-kerja rumah. Tapi wanita ni memang diciptakan oleh Allah sebagai makhluk yang kuat. Dalam sakit-sakit atau demam-demam pun Cikli kompom mesti akan gagahkan jugak bangun untuk buat kerja rumah. Siapkan apa yang patut untuk anak-anak dan suami. Tak banyak sikit pun mesti. Betul kan??


So Cikli cadangkan pada para suami yang baik hati, apa lah salahnya sesekali hargai pengorbanan isteri dengan hadiahkan suplemen-suplemen ni untuk kesihatan mereka. Cik abang pun boleh makan sekali, so satu keluarga boleh sihat insyallah.

Sebab apa Cikli cadangkan suplemen ni, sebab memang satu keperluan seorang housewife untuk mengambil supplemen, nak-nak kalau yang dah masuk umur 30-an. Kalsium, hormon, kolagen dalam badan semua dah semakin menyusut. Kang kalau tak cantik, tak sihat suami kata tak pandai jaga badan pulak kan. Padahal tugas seorang isteri ni memang tak terhingga banyak dan penatnya kalau nak diceritakan. Makan pun mana yang sempat je kan, mana nak dapat semua zat-zat yang badan kita orang perempuan ni perlukan. So sebagai jalan penyelesaianya makanlah supplemen. Pastikan jugak supplemen yang kita ambil supplemen yang SELAMAT, ada kelulusan KKM. Jangan main makan je sebarangan supplemen, takut penyakit lain pulak datang.

Nasihat Cikli kepada semua, sila lah makan supplemen daripada SEKARANG!! Melainkan uolls boleh follow piramid makanan yang disyorkan, ok itu tak payah makan supplemen hihihihi...

Cikli cakap, sebab Cikli pun amalkan pengambilan supplemen ni dah setahun dan dah rasa perbezaan selepas dan sebelum ambil supplemen Shaklee ni. Sebab tu kalau boleh Cikli nak semua orang pun ambil berat pasal kesihatan dengan salah satu usaha iaitu makan supplemen. Tak rugi pun melabur sedikit duit untuk kesihatan keluarga sendiri.

Eh macam lari tajuk je kan cite ni hahahahha....takpe yang penting Cikli nak sampaikan sebenarnya,
* Jadi suri ruamh sepenuh masa ni bukan senang.
* Perlukan tenaga, tahap ketahanan mental dan fizikal yang tinggi.
* Kesihatan kena tip top.
* Emosi kena stabil (takde la nak marah anak ngan suami tak tentu pasal hihihihhh).

So nak dapatkan semua kat atas ni, tu yang Cikli suh makan supplemen, insyallah dengan pengamalan makan supplemen, badan sihat, emosi stabil, keluarga bahagia hihihihi...

_________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...