Wednesday, 8 April 2015

BILA WAKTU SESUAI UNTUK MULA MENGAMBIL SUPPLEMEN?


Mungkin ada yang tertanya-tanya,

Bila waktu yang sesuai untuk mula mengambil supplemen? 

Bagi Cikli, jawapanya adalah SEAWAL YANG MUNGKIN!!

Kenapa??

Sebab semakin kita meningkat dewasa badan kita semakin memerlukan banyak nutrisi untuk terus beroperasi dengan jayanya. Jangan tunggu badan dah sakit-sakit baru nak cari supplemen (ini pengalaman Cikli sendiri, Alhamdulillah jumpe Shaklee cepat :)).

Kalau kita perasan, masa kecik-kecik lagi mak ayah kita dah bagi kita makan supplemen. Betul kan? Scott Emulsion, Vitamin C, Multivitamin, air glukos adalah supplemen biasa yang mak ayah perkenalkan pada kita, cuma mungkin kita belum kenal dan tahu apa khasiat dan tujuan kita makan semua tu.

Sama la jugak kita zaman sekarang, Vitamin C dan Multivitamin memang akan sentiasa menjadi stok dirumah untuk bagi pada anak-anak. Ada jugak ibu ayah yang belum sedar tentang kepentingan semua supplemen tu untuk anak-anak. mungkin kurang pendedahan. Tapi percayalah, bila kita mulakan pengambilan supplemen seawal usia Insyallah kesihatan kita akan terjamin untuk masa yang akan datang. 

Tapiiii......

Pastikan juga supplemen yang kita ambil, kita beri pada keluarga kita tu SELAMAT, HALAL, dan diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jangan hanya kerana terpengaruh dengan kesan yang dijanjikan, kita mengabaikan status sesuatu supplemen itu. 

Untuk Cikli dan keluarga sendiri, semestinya Shaklee menjadi pilihan kerana terang-terang ianya di JAMIN......

** SENTIASA SELAMAT
** SENTIASA BERKESAN
** SENTIASA MESRA ALAM
** HALAL
** MEMPUNYAI KELULUSAN KKMJadi nasihat Cikli, mulalah makan supplemen sekarang, jangan tunggu badan lemah dan sakit. Supplemen bukan ubat, ianya makanan tambahan yang boleh melengkapkan nutrisi yang badan kita perlukan. Kerana pemakanan kita belum tentu mampu membekalkan nutrisi yang lengkap.

________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...