Thursday, 9 April 2015

SET KESIHATAN WANITA SHAKLEE


Wanita ni Allah ciptakan sungguh istimewa kan. Husband Cikli selalu cakap, orang perempuan ni semangat dia lain macam hahahhaha...Kalau nak sesuatu tu mesti akan berusaha sampi dia dapat apa yang dia nak tu...betul kan? 

Nampak lembut, hakikatnya kita para wanita je yang tahu hihihihi. Dan paling istimewanya wanita ni, walaupun bekerja masih boleh menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri, ibu dan anak dengan jayanya. Mana dapat semua tenaga tu?? Haaa tu yang husband Cikli cakap tadi semangat wanita ni luar biasa ;) 

Tapi ade kalanya kita para wanita ni mesti akan terasa kepenatan kan. Rasa macam nak charge tenaga semula. Tak kira la suri rumah, yang bekerja semuanya sama.

Pokok pangkalnya, kesihatan kita para wanita kena utamakan. Kalau dah sakit semua benda tergendala kan. Jadi sebelum jatuh sakit, kita preven sikit badan kita ni dengan pengambilan supplemen. Yer la kadang Allah nak hapuskan dosa-dosa kecil kita ni, Allah bagi la demam, selsema, pening lalat semua tu. Yang penting kita dah berusaha bagi yang terbaik untuk diri sendiri, kalau dapat sedikit demam selsema tu Alhamdulillah, maknanya Allah masih sayang kat kita, nak hapuskan dosa-dosa kita. Tak gitu uollss?http://matcuoi.com 


Ok kat atas ni, SET KESIHATAN WANITA yang paling asas uolls wanita-wanita iron lady boleh ambil. Meh Cikli cerita kelebihan setiap kelebihan supplemen ni yer..

1 ) GLA COMPLEX

* Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
* Meningkatkan kesuburan.
* Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
* Membantu dalam menangani menopause.
* Menguatkan kuku & rambut.
* Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
* Membantu menangani ekzema.
* Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
* Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
* Menguatkn immuniti badan.
* Mempelahankn proses penuaan.
* Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
* Mengawal kencing manis
* Mengawal kolesterol.
* Bagus untuk saraf.

2) OSTEMATRIX

* Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
* Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
* Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
* Meringankan stress
* Menstabilkan tekanan darah
* Melegakan sakit ketika haid
* Membantu dalam masalah gastrik
* Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu      kontraksi
* Mengurangkan risiko praeklampsia
* Membantu mengurangkan sakit belakang
* Mengurangkan risiko osteoporosis
* Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
* Membantu melegakan sembelit
* Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
* Membantu masalah kolestrol
* Menggalakkan kulit yang cantik
* Melegakan sakit-sakit sendi
* Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
* Membantu melembutkan najis
* Membantu mengatasi migrain
* Membantu masalah buasir

3) OMEGA GUARD

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA

* Mencegah kanser
* Mencegah pembekuan darah
* Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
* Baik untuk pesakit jantung
* Menghindar tekanan perasaan
* Mencegah penyakit darah tinggi

Tugas DHA

* Mencegah asma
* Meningkatkan daya seksual
* Mencegah sakit kulit
* Mengelakkan kanser payu dara
* Mengelak kanser prostat
* Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
* Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Haaaa banyak kan manfaat ketiga-tiga supplemen ni. So uolls wanita-wanita yang gorgeous memang kena amalkan pengambilan supplemen-supplemen ni. Tak rugi pun, dengan makan 3 supplemen je, macam-macam khasiat uolls dapat. Tu belum lagi tambah Vivix, Vitmin C, ESP , Vita-Lea bagai tu wajib tiptop service sebagai wanita bekerja, isteri dan ibu untuk rumahku syurga ku..http://matcuoi.com

________________________________________________________________________________

Sebarang pertanyaan dan tempahan mengenai Shaklee boleh hubungi Cikli yer


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...